Koronavirüs birçok sektörü etkiledi. Yeme içme ve turizm sektörleri daha çok göz önünde olsa da bu alanlarla bağlantılı olan pek çok iş kolu da olumsuz etkilendi. Bunlardan biri de sigorta sektörü. Sağlık sigortalarında salgın hastalıklar kapsam dışında olsa da kamu sağlık finansmanına destek amacıyla şirketler tarafından jest olarak kapsama alındı. Bunun da tazminat ödemelerinde şirket bilançolarını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Benzer şekilde turizm sektörü ve onlara paralel olarak seyahat sigortaları da etkilendi. Demir Sağlık Genel Müdürü Yardımcısı Bülent Eren, bu dönemde sağlık sigortasının öneminin anlaşıldığını ve gelecekte özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin satışlarında bir talep artışı yaşanacağını düşünüyor.
Koronavirüs nedeniyle birçok sektör zor durumda kaldı. En belirgin olanlar yeme içme ve seyahat alanında faaliyet gösteren şirketler olsa da bu iş kollarına bağlı pek çok işletme ve sektör de etkileniyor. Bunlardan biri de sigorta sektörü. Sigorta sektörü, sağlık sigortalarında salgın hastalıkları kapsam dışı tutmuş olmasına rağmen ülkemizin kamu sağlık finansmanına destek olmak ve sigortalılarının kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla salgın hastalık nedeniyle oluşan sağlık harcamaları jest olarak bu döneme özel ödeme kapsamına alındı. Salgın hastalık giderleri için bir aktüeryal prim alınmamış olduğu için yapılan tazminat ödemelerinin şirket bilançolarını olumsuz etkileyeceğini belirten Demir Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eren, elementer şirketlerin bu dönemde trafiğin azalmasına bağlı olarak elde ettikleri kasko ve trafik branşı karlılıkları bu harcamalardan oluşan bilanço olumsuzluklarını dengelemek amacıyla kullanıldığını ifade ediyor.
Seyahat sağlık sigortaları da etkilendi
Sadece özel sağlık sigortaları değil seyahat sağlık sigortaları da olumsuz etkilendi. İçinde bulunduğumuz salgın hastalık riski nedeniyle gerek yurt dışı ve gerek yurtiçi seyahatler ertelendi, iptal edildi. Yabancı sağlık poliçeleri de yurt dışından gelen yabancı uyruklu kişilerin neredeyse olmaması sebebiyle en çok etkilenen ürünlerden oldu. Seyahat ve yabancı sağlık poliçeleri etkilenirken tüm branşlarda da aracıların sosyal temastan haklı olarak kaçınmaları nedeniyle yeni satışların oldukça azaldığını belirten Eren, yenilemede yaşanan fiziki zorluklar nedenli prim üretiminin de etkilendiğini, ancak teknolojik altyapısı güçlü olan sektörün bu alanda başarılı olduğunu söylüyor. Bir başka etki de prim tahsilatlarında yaşanan gecikmeler olarak öne çıkıyor.
Poliçe iptalleri söz konusu
Şu dönemde sağlık branşında yeni satışın neredeyse durmuş olmasının yanında, özellikle kasko gibi bazı branşlarda yenilemelerin de düştüğü, poliçe iptallerinin yaşandığını ifade eden Eren, “Tüm sigorta branşları önemli ve gereklidir. Sağlık sigortasının da önemi, yaşadığımız bu salgın hastalık nedeniyle daha belirgin olarak anlaşıldı. Bu nedenle gelecek dönemde özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin satışlarında bir talep artışı yaşanacağını düşünüyoruz” diyor.
- Evde Kaldık ama Umudumuz Arttı
- E-imzada Yüzde 205’lik Artış
- COVID-19 Salgınıyla Mücadelede Sağlık Endüstrileri İçin Fina...
- Sokağa Çıkma Kısıtlaması
- 1 Milyardan Fazla Android Cihaz Tehlike Altında
- COVID-19 Salgınına Karşı Türkiye’nin Direncini Artırmak
- Korona Virüs Sigorta Sektörünü Nasıl Etkileyecek?
- Türktraktör, Sağlık Çalışanları için Entübasyon ve Biyolojik...
- Tekstil Sektörü İçin Çıkış Formülü Döngüsel Ekonomi ve İnova...
- COVİD Biz Bize Etkinliğine Engel Olamadı
- McKinsey, COVID-19 Sürecinde Şirketlerin Direncini Artıracak...
- Online Olarak Gezebileceğiniz Yurtiçi ve Uluslararası Müzele...
- Borsa İstanbul %3 Kayba Rağmen, Günün En Az Düşen Borsaların...
- Satınalma Dergisi Mart Sayısı Yayınlandı
- Covid19 Sebebi İle Sözleşmelere Konulması Gereken Mücbir Seb...
- Satınalma Liderlerinin Öncelikleri - Mart 2020
- “Mobil İhracatı Kullanan Şirketler için Yurtdışı Pazarlarda ...
- 2020’de Dijital Pazarlamanın Yönünü Değiştirecek 6 Trend
- Karaca'dan Sağlık Çalışanlarına Destek Geldi
- “Evde Kal” Günlerinde Ambalaj Atıkları Evlerde Ayrı Biriktir...