Buyer Network İş ve Ticaret Platformu tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen İş ve Ticaret Buluşmaları etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. 27 Şubat tarihinde Türkkep ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İhracatta Neyi İyi Yapıyoruz, Neyi Beceremiyoruz?” temalı etkinlikte konuşan Tinova Bilişim Teknolojileri A.Ş. Kurucu Ortağı Adil Ünal, uluslararası pazarlarda mobil stratejilerin kullanımının önemine ve faydalarına değindi.


Sağdan Sola: Adil Ünal, Cem Yıldız, Banu Karpat, Erden Tüzünkan, Özgür Arpaz, Öcal Gebelek, Olgar Ataseven, Dilek Akyürek, Seher Demirci, Murat Erdal, Sevil Arabul, Cahit Soysal, Reşat Bağcıoğlu, Haluk Giray, Sinan Tutuman

Ocak 2020 itibari ile global internet trafiğinin %51,98’inin mobil cihazlardan geldiğini* vurgulayan Ünal, bu oranın her geçen yıl artmaya devam ettiğinin altını çizdi. “Hedef pazara yönelik çalışmalarda Türk işletmeleri bazı konularda çok başarılı. Örneğin fuarlara katılmayı çok seviyoruz. Bunun dışında firmalarımız yurtdışında satış ağı kurma, bayilik yoluyla pazara girme, doğrudan ilgili pazarda firma kurma, ticaret konseylerine ve çeşitli iş networklerine kaydolma, uluslararası e-pazaryerlerine ürün yükleme gibi stratejileri de doğru veya yanlış bir şekilde kurguladıklarını söyleyebiliriz.” şeklinde sözlerini sürdüren Ünal, işletmeler için kullanabilecekleri alternatif ihracat stratejilerinden bahsetti ve ekledi:”İhracatta başarılı olmak isteyen şirketlerimizin eksik veya hiç yapmadığı şey ise mobil uygulamaların ve mobil odaklı stratejilerin gücünden faydalanmamaları. Hedef pazarın kendi dilinde, hedef alıcılarla konuşan, onlara tüketebilecekleri içerikler sunan, oyunlaştırma gibi uygulama içi stratejilerle ürün ve hizmetlere yönlendirme yapan mobil ihracat uygulamaları ile ihracat satış yöneticilerinin işini çok kolaylaştırabilirler. B2B alıcılar mobil uygulamalar üzerinden ürün araştırıyor, uygulamaları inceliyor ve aktif bir şekilde kullanıyorlar. Şirketlerimiz mobil dünyanın sunduğu bu ihracat fırsatını göz ardı etmemeli.”

Yetişkin bir bireyin günde 30 uygulama kullandığına dikkat çeken Ünal, şirketlerin uluslararası pazar stratejilerinde mobil oyun şirketlerinin başarılı stratejilerini incelemeleri gerektiğinden bahsetti. Ünal Buyer Network platformunda 8.500’e yakın profesyonel üye ile faaliyet gösterdiklerini belirterek bireylere ve işletmelere katma değerli hizmetler sunduklarını belirtti. “Tinova olarak mobil ihracat stratejilerini uygulamak isteyen tüm işletmelere destek olmak istiyoruz. Sahip olduğumuz mobil yazılım ve strateji uzmanlığını işletmelerin uluslararası pazarlardaki başarısı için kullanmak istiyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mobil İhracat Nedir?

Mobil ihracat; mobil uygulamaların ve mobil odaklı stratejilerin bir arada kullanıldığı ihracat satış stratejisidir. Temelinde mobil uygulamalar ve uygulama mağazalarında geçirilen sürenin artışı ile buradaki ticari potansiyeli yakalamak bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi için https://buyernetwork.net/mobil-ihracat adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje Yönetim Süreci
Doğru planlanmış proje yönetim sürecinin başarı getirdiğine inanıyoruz. En kolayından en karmaşığına kadar her farklı senaryoda doğru adımları atarak ilerliyoruz.

Mobil Stratejinizin Belirlenmesi ve Planlama
Markanızın ve işletmenizin stratejisinin belirlenmesi proje yönetim sürecinin başında yer alıyor. İhracat satışlarınız için firmanızın ana stratejisi doğrultusunda geliştirdiğimiz fikir ve önerileri, mobil ve web teknolojileri kullanarak yapılması gerekenleri belirliyoruz. Mevcut durumda “mobil”’e ilişkin yaptığınız tüm çalışmaları değerlendirerek eksik yanlarını da belirliyoruz. Hedef pazarlarda teknoloji anlamında rakiplerinizi de analiz ederek onların güçlü ve zayıf yönlerini belirliyoruz.

Uygulama Geliştirme ve Stratejilerin Yürütülmesi
Bir önceki aşamada belirlenen şirket ana hedefleri doğrultusunda mobil ihracat uygulamanızın kullanım senaryoları analiz edilerek mobil ve web projelerinizin iş akışları oluşturulur. Grafiksel kullanıcı arayüzleri tasarım ekibi tarafından oluşturulurken, kullanım hedefleri doğrultusunda oluşturulan algoritmalar yazılım ekibi tarafından mobil ve web projelerine aktarılır. Kusursuz bir geliştirme süreci için yoğun iletişim kurmayı tercih ederiz.

Uygulama Testleri
Her mobil uygulama veya yazılım projesinin doğası gereği birtakım kodlama eksikliklerinin oluşması muhtemeldir. Test ve kalite kontrol aşamasında geliştirme sonucu ortaya çıkan uygulama, uygunluk açısından gerekli kontrollerden geçer. Mobil ihracat projesinin kullanım senaryoları uygulanarak eğer varsa hatalar tespit edilir ve giderilir.

Yayınlama
Geliştirme ve test aşamalarından başarıyla geçen mobil uygulama veya web tabanlı projeler canlı yayına alınır. Mobil uygulamalar için uygulama mağazalarına yükleme yapılarak süreç başlatılır. Hedef pazarlarınızın yerel (ana) dilinde uygulama yayınlamak ve uygulama açıklamasında yerel dile yer vermek önemlidir.

Destek Hizmetler
Anlaşmanın türüne bağlı olarak bakım, pazarlama ve optimizasyon gibi destek hizmetler sunularak projenin başarısı garanti altına alınır.



*Statista: https://www.statista.com/statistics/306528/share-of-mobile-internet-traffic-in-global-regions/


Bu kategorideki diğer içeriklere göz atın
Bizden Haberler
0 Reyting
Doğrulama kodunu değiştir
Resmi Yeniden Yükle