Yatırım Finansman Araştırma Bölümü, piyasadaki dalgalanmaların sürebileceği noktasından hareketle oluşan Pay Senedi Model Portföyünde daha defansif iş modelleri ve yüksek temettü gibi kriterlere dayanarak değişiklikler yaptı. Dar işlem hacmi ve yüksek kaldıraçlı pozisyonlarını azalttı.
Yatırım Finansman Menkul Değerler, Covid-19 salgının küresel ve iç piyasalarda yarattığı etkileri dikkate alarak, geçmiş dönemde yaşananlardan farklı bir krizle karşı karşıya olunması gerçeğiyle, 19 Mart 2020 tarihinde yayınladığı araştırma raporunda tahminlerinde ve hedef fiyatlarında revizyona gitti.
Yatırım Finansman Araştırma Bölümü’nden yapılan açıklamada “Başlıca varsayımımız uzmanların ve yetkililerin açıklamalarına dayanarak ekonomik faaliyetlerin, sektöre bağlı olarak (seyahat, turizm hariç) bir çeyrek civarında duraklamadan sonra normale döneceğidir. Bu senaryoda Türkiye’de enflasyon (%10 seviyelerinde direnç), faizler (%13 uzun ve kısa vade ortalaması), kur (USD/TL’de yıl ortalaması 6.50) ve büyümede (GSYİH +2% civarında) riskler olacağını düşünüyoruz.
BIST-100 için 116bin revize hedefimiz (önceki 134bin) 36% yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Bu rakama takibimizdeki hisselerin getiri potansiyelleri üzerinden ulaşıyoruz. BIST birçok tarihi değer seviyesi kıyaslamasına göre cazip seviyelerdedir. Tahmini F/K çarpanı olan 4.6x, Kasım 2008’de kaydedilen 5.3x seviyesinin altına indi. Nominal olarak Mart 2019 (83bin) ve Ağustos 2018 (85bin) seviyelerine yaklaşmış bulunuyoruz. Dolar bazında bakıldığında BIST Ağustos 2018 ve Kasım 2008 dip seviyelerinin sırasıyla %2 ve %10 altındadır.” görüşü belirtildi.
Yatırım Finansman olarak mevcut endeks hedefinin cazip seviyeleri işaret etmesi üstünde durulurken, Covid-19 gündemli yaşanılan krizin daha önceki krizlere kıyasla kar tahminleri üzerinde daha fazla belirsizlik yarattığının ve normalleşme süresinin daha uzun sürebileceğinin de altının çizilmesi gerekliliği vurgulandı. Bir diğer risk faktörü de yabancı yatırımcılar açısından Türkiye’nin birlikte değerlendirildiği GOÜ hisse senedi piyasalarının petrol ve emtia fiyatlarına olan hassasiyeti sebebiyle sert düşüşler görmeye devam edebilecek olması görüldü.
- Evde Kaldık ama Umudumuz Arttı
- E-imzada Yüzde 205’lik Artış
- COVID-19 Salgınıyla Mücadelede Sağlık Endüstrileri İçin Fina...
- Sokağa Çıkma Kısıtlaması
- 1 Milyardan Fazla Android Cihaz Tehlike Altında
- COVID-19 Salgınına Karşı Türkiye’nin Direncini Artırmak
- Korona Virüs Sigorta Sektörünü Nasıl Etkileyecek?
- Türktraktör, Sağlık Çalışanları için Entübasyon ve Biyolojik...
- Tekstil Sektörü İçin Çıkış Formülü Döngüsel Ekonomi ve İnova...
- COVİD Biz Bize Etkinliğine Engel Olamadı
- McKinsey, COVID-19 Sürecinde Şirketlerin Direncini Artıracak...
- Online Olarak Gezebileceğiniz Yurtiçi ve Uluslararası Müzele...
- Borsa İstanbul %3 Kayba Rağmen, Günün En Az Düşen Borsaların...
- Satınalma Dergisi Mart Sayısı Yayınlandı
- Covid19 Sebebi İle Sözleşmelere Konulması Gereken Mücbir Seb...
- Satınalma Liderlerinin Öncelikleri - Mart 2020
- “Mobil İhracatı Kullanan Şirketler için Yurtdışı Pazarlarda ...
- 2020’de Dijital Pazarlamanın Yönünü Değiştirecek 6 Trend
- Karaca'dan Sağlık Çalışanlarına Destek Geldi
- “Evde Kal” Günlerinde Ambalaj Atıkları Evlerde Ayrı Biriktir...