Hakkımızda
Firma / Kurum Tanıtımı
Su Ürünleri danışmanlık hizmetleri, balık çiftlikleri, su ürünleri işleme tesisleri proje, fizibilite
Ürün ve Hizmet Açıklaması
Alabalık Yetistiriciligi Projeleri
Alabalık yetiştiriciliği son yıllarda ülkemizin gözde tarımsal üretim alanı olmuştur. Özellikle AB ülkelerine olan ihracatın artmasıyla cazibesi yükselmiştir. Bunu takiben de alabalık üretici sayısında ciddi bir artış olmuştur. 2012 yılı istatistiklerine göre ülkemizde 110.000 ton/yıl alabalık üretimi gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin 2023 vizyonunda ülke nüfusunun 100 milyona ulaşacağı ve kişi başına balık tüketiminin 10 kg/yıl olacağı hesaplanmıştır. Bu durumda gelecekte 1 milyon ton iç tüketim için gereken balık miktarıdır. Şu an itibariyle toplam balık üretimimiz 700.000 ton civarında gezmektedir. Dolayısıyla sadece iç piyasayı bile düşünürse alabalık üretiminin gelecekte de parlayan yıldız olacağı açıktır. Aquapena Su ürünleri olarak, yapmış olduğumuz yavru, yumurta, büyütme tesisleri ve tecrübemizle sizlerin projesine de destek olacaktır.
Sazan Yetistiriciligi Projeleri
Her ne kadar alabalığın gölgesinde kalmış olsa da sazan balığı bitkisel kaynaklı proteini hayvansal proteine çeviren, lezzetli ve kıymetli bir balıktır. Ülkemzi sularında, göl ve göletlerde bulunması itibariyle özellikle iç kesimlerde tüketimi revaçtadır. Göl ve göletlerde yarı-entansif metot veya, toprak havuzlarda entansif metotla üretimi yapılabilir.
Çipura Levrek Yetistiriciligi Projeleri
Ülkemizde sağladığı katma değer açısında çok önemli bir yere sahiptir. Şu an AB ülkelerinde "Türk Levreği" ve "Türk Çipurası" adı altında marka olmuştur. Bu türlerin yetiştiriciliğinde yaşanan en büyük sıkıntı yetiştiriciliği yapılabileceği kıyı alanlarının artık sınırlı olmasıdır. Ancak buna rağmen, toprak havuzlarda yetiştiricilik işletmeleri artmaktadır. Bu yetiştiricilik modelinde üretilen balıklar piyasada daha fazla değer bulmaktadır.
Kurbaga Yetistiriciligi Projeleri
Ülkemiz doğal su kaynaklarında önceleri bol miktarda bulunan kurbağaların nesli tehdit altında olduğu için gün geçtikçe bölgesel olarak toplanması yasaklanmaktadır. Ancak buna rağmen ürüne olan talep sürekli artmaktadır. AB ülkelerinde ciddi olarak tüketilen bu türün yetiştiriciliği en çok ilgi çekenler arasında başı çekmektedir. Pazar sıkıntısı bulunmamaktadır.
Salyangoz Yetistiriciligi Projeleri
Ülkemizde sadece belli başlı bölgelerde doğal olarak kalan salyangozların halen doğadan toplanmasına devam edilmektedir. AB ülkelerinde çok kıymetli bir protein kaynağı olarak kabul edilen salyangozun üretimi halen ülkemizde yapılmamaktadır. Sadece bir yabancı girişimcini yaptığı tesis mevcuttur. Oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulan bu türün üretimi konusunda proje desteği almak için bizi arayın.
Midye Yetistiriciligi Projeleri
Kıyılarımızda aslen bol miktarda bulunmasına rağmen, sanayi ve evsel atıklar sonucu oluşan kirlilik nedeniyle doğadan toplanan midyeler sağlık açısından ciddi problemler oluşturmaktadır. Bu nedenle kültüre alınmış midyeler daha kıymetlidir. Yurt dışında 100 yıla yakın bir süredir üretimi yapılan midyenin üretimi bir kaç girişimcinin başarısıyla devam etmektedir. Midye projeleriniz için bize ulaşınız.
Mersin Balıgı Yetistiriciligi Projeleri
Yaşayan fosil olarak adlandırılan bu balık, ülkemizde özellikle kuzey akarsularımızda doğal populasyonlara sahiptir. ancak aşırı avcılık ve kirlilik nedeniyle nesli tehdit altındadır. Su ürünleri fakülteleri ve araştrıma enstitülerinin işbirliğiyle devlet eli altında üretimi yapılan türler doğaya bırakılmakta ve girişimcilere anaç ve yavru desteği verilmektedir. Özellikle lezzetli etinin yanı sıra çok kıymetli (altın değerinde) havyarı nedeniyle ekonomik kıymeti yüksek bir türdür. Mersin balığı yetiştirmek istiyorsanız bizi arayın.
Yayın Balıgı Yetistiriciligi Projeleri
İçsularımızda özellikle de ılıman bölgelerde, göl, gölet, akarsu ve kanallarda avcılığı keyifle yapılan, ekonomik değeri yüksek bir türdür. Araştırma enstitüleri tarafından yavru ve anaç desteği yapılmaktadır. Aklınızda bu tür varsa arayın görüşelim.
Akvaryum Balıkları Yetistiriciligi Projeleri
Japon Balığı Üretim Tesisi, Çiklit Balıkları Üretim Tesisi, lepistes Üretim Tesisi, Moli Türleri Üretim Tesisi, gibi akvaryum balıkları üretim tesisi projeleriniz için bize danışabilirsiniz.
Diger Türlerin Yetistiricilik Projeleri
Tilapia (Tatlısu Çipurası) Yetiştiriciliği, İstiridye Yetiştiriciliği, Kerevit Yetiştiriciliği, Yengeç Yetiştiriciliği, Deniz Hıyarı Yetiştiriciliği gibi alternatif türlerle ilgili de AR-GE çalışamlarınıza katkı sağlayalım.
Referans Firmalar
Gürdal Group
Çakır Balıkçılık Ltd Şti
Ordu Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü
Kalite Sistem Sertifikaları ve Belgeler
Sertifika (kalite, ürün, ISO, TSE, CE vb.) bilgisi eklenmemiştir.
- Firma Menüsü
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Ürünler - Hizmetler
- Referanslar
- Sertifikalar
- Bize Ulaşın
- Sık Sorulan Sorular
Halbuki ülkemizde toplanan ve AB ülkelerine ihraç edilen salyangozlar çok yüksek fiyattan alıcı bulmaktadır. Çok değerli ve %90 oranında protein içeren salyangoz üretimi için bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmamıştı.
Ancak Samsun'daki bir girişimcimiz "Kara Salyangozu Üretim Tesisi Projesi" için bize başvurdu. Projemiz kontrol süreçlerinden geçtikten sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı ve üreticimiz üretime başladı.
Ülkemize ve sektöre hayırlı olması dileğiyle.